Falusi vendéglátás Barton - egy elfeledett palóc faluban a magyarlakta Felvidéken...

Főoldal Falusi vendéglátás Vélemények Foglalás TÁBOR Kapcsolat

Vendégkönyv

Családok, baráti társaságok a felvidéki pihenés után felfrissülten folytathatják hétköznapjaikat.
A falusi vendéglátás üdítő élménye megújult lendületet ad.

Vidéki kúria - falusi vendéglátás

A csend volt a legmegdöbbentőbb! Városi emberként a minket körülvevő "irgalmatlan" csend vert mellbe a legjobban. Nem is tudjuk, hogy mekkora zajban élünk, míg egy ilyen békés helyre nem érkezünk. Köszönjük, kellemes pihenés volt.
Steve Weininger

 Falusi vendéglátás

Teljes kényelemben és igen jó hangulatban tartottuk éves értékelő egyesületi közgyűlésünket. A gazdasszony főztje és kiszolgálása, a kőhídgyarmati borkóstolás, a Garam csendesen folydogáló szépségei felejthetetlenné tették az egyébként munkával telt napokat. Jövőre újra visszajövünk.
Humán Invest Társaság közh.egyesület

 Falusi vendéglátás Bart, vagy Bruty

Soha nem hallottuk ezelőtt, hogy a Felvidék nagy része Csák Máté birtok volt. Azt még kevésbé, hogy róla nevezték el az érsekújvári, komáromi környéket Mátyusföldnek. Az azonban még inkább meglepett, ahogy a bartiak távol tartják mindettől magukat. Ők kurtaszoknyások, palócok, semmi közük a Mátyusföldhöz. Megnéztük a Bíbic tánccsoport keresztelőjét - mesebeli volt, mert a mátyusföldi táncok békességgel fértek meg a barti kurtaszoknyás verbunkkal. Még a kétéves kicsik is önfeledten táncoltak a tömött nézőtér előtt. Jó volt magyarnak lenni Brutyban mindannyiunknak.
Bene Gusztáv, Győr

 Falusi vendéglátás

Fürödni jártunk Párkányba, lovagoltunk Sárkányfalván, felkerestünk néhány csodaszép várat. Mindannyiunknak volt megfelelő méretű kerékpár, amelyet a házigazda kedvesen felajánlott. Jól éreztük magunkat mi felnőttek és a három vásott fiunk is. Élvezték a ház állatait: a kiskacsákat, kiskutyákat, kiskecskéket, csirkéket és azt, hogy az utcán a falu gyerekeivel játszhattak önfeledten. Megérte Bajáról idelátogatni.
Székely Kálmán, Baja
Falusi vendéglátás Barton

Nem tudtuk, hogy ilyen történelmi emlékek lapulnak ismeretlenül ezen a vidéken. Csodálatos a népviselet és az szerves egység, ahogy a táj illeszkedik a nógrádi palóc világhoz. Mikszáth Kálmán lépett elő: Jó palócok, tót atyafiak... A békesség süt át a tájon, jó volt látni, hogy a médiaháború mögött mi a valóság.
Cserkesz Dávid, Budapest
Falusi vendéglátás | Galéria | Kapcsolat
Falusi vendéglátás - egy elfeledett palóc falu békés környezetében.
Corporate member of Habilitás
admin